75 løsninger videre i Nordisk konkurrence

14.04.2015
Den nordiske konkurrence Nordic Independent Living Challenge er slut. Københavns Kommune var med, da 75 løsninger gik videre.

Københavns Kommune afholder i samarbejde med de øvrige 4 nordiske hovedstader, en tværnordisk innovationskonkurrence, kaldet Nordic Independent Living Challenge.  
Konkurrencens går ud på at stimulere udviklingen af innovative løsninger, der kan øge ældre- og handicappedes selvhjulpenhed. 

Der har været meget stor interesse for konkurrencen, og idéerne er strømmet ind fra både små startup virksomheder, studerende, større etablerede virksomheder, og sundhedspersonale. De forskellige løsninger breder sig over mange forskellige temaer såsom mobilitet, social liv, teknologi, træning og kommunikation. I alt er der blevet indsendt 415 løsninger fra de 5 nordiske lande.

Nu er de mange løsninger skåret ned til 75, der får lov til at fortsætte i konkurrencen. Iblandt dommerne var en repræsentant for Københavns Kommune.

Igennem de næste par måneder, vil feltet blive indsnævret, og til sidst vil 5 finalister få mulighed for at teste deres løsning i praksis i de nordiske hovedstader, herunder Københavns Kommune.
Den endelige vinder af konkurrencen vil modtage 1 mio. norske kroner.

Du kan læse mere om konkurrencen her